субота, 4 лютого 2012 р.

День двадцять шостий... рецепт хліба з цибулею та сиром...

Уря! Подужала другий раз годину вправ! Значить надія на те що й надалі це робитиму є))) Додала ще вправи для м'язів обличчя, перед другим підходом вправ.

І так, зарядка - субота. яка зарядка?))

Сніданок - 2 шматочка власного хліба з творогом, часником та яєчком.
Обід - курячий бульйон.
Вечеря - трішки шоколадки.

Повернувся мій коханий з гір. Сьогодні встала в 6 ранку щоб бутерброди йому в дорогу зробити, а вчора до першої ночі пекла хліб. Зараз сидить змучений та задоволений в "Героїв" грається за іншим компом))) найбільше сподобалась ця фотка з гір:

Сьогодні дізналась пару цікавих речей - дуже корисно зранку пити ложку льняної олії, та кісточки яблук і абрикос помагають не хворіти на рак!

А ось і мій обіцяний хліб:



- мука - 500 гр;
- сіль - 2 ч.л.;
- дріжджі(сухі) - 1,5 ч.л.;
- вода - 350 гр.;
- цукор - 2 ст.л.;
- олія(без запаху, рафінована) - 2 ст.л.;
- сир твердий - 300 гр;
- цибуля - 2 шт;
- оливки чорні, чи то маслини...(по бажанню) - 1/3 банки.

Муку просіяти, додати сіль та олію, добре перемішати, навіть краще перетерти руками!
Налити в стакан 150 гр води, трохи теплішої ніж кімнатна температура(не холодну і не гарячу), розчинити в ній цукор та дріжджі, дати настоятись.
В той час,доки настоюються дріжджі, займаємось іншими інгредієнтами. Ріжемо цибулю. Розігріваємо сковорідку, але нічим не змащуємо. Кладемо цибулю і жаримо доки зайва волога не випарується і вона трішки не піджариться.
 Нарізуємо кубиками сир.
 Потім дрібнимо оливки(дивіться не купіть оливки з кісточками як я, а то довго з тим возитиметесь!).
 Кладемо все в муку. Спочатку цибулю. Добре перемішуємо. Далі сир та оливки. Все гарно змішуємо! Коли "нагулялись" наші дріжджі з цукром та водою. Вливаємо це в муку помішуючи та доливаємо решту теплої води(200 гр) і гарненько перемішуємо, доки тісто не почне відлипати від рук. Зліплюємо до купи і залишаємо підходити, на 3 години, в теплому місці(я ставила біля батареї щоб дуже тепло було) і накриваємо чистим рушником.
 Після першого підходу тісто трохи помнути(тільки довго не місити), перекласти в змазану форму або в форму на пергаментний папір(тільки не беріть нічого широкого і низького як я, інакше хлібчик вийде зовсім не високим бо розлізеться по сторонам) і поставити підходити на 1,5-2 години, накривши рушником.
 Коли підійде, нагріти духовку до 200 градусів і помазати верх хліба олією, яйцем або водою. Я мазала олією. Начитавшись в інтернеті про час і температуру випікання наробила помилок. Тепер на власному гіркому досвіді пишу як робитиму наступного разу.
 При 200 градусах пекти до 15 хв, далі зменшити до 160-170 градусів і пекти ще хвилин 40.
 Я перепекла свій хлібчик((( Він через це вийшов з досить твердою скоринкою і такий дуже вже темний... Але всерівно смачний!!!
 От такі міні бутербродики наробила коханому в гори і сама пару з'їла!)))
В мене хлібчик змели ще до обіду))) Всім дуже сподобалось, сказали хочуть ще!) Наступного разу врахую всі промахи...

Немає коментарів:

Дописати коментар